Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
 

Biblioteka im Marii Skłodowskiej-Curie

al. Wojska Polskiego 15, 72-010 Police

 

Klauzula informacyjna - Ochrona danych osobowych

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 (Dz. Urz. UE L 2016, Nr 119, dalej RODO) informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:
    Biblioteka im. Marii Skłodowskiej-Curie
    72-010 Police,
    ul. Wojska Polskiego 15
  2. Dane kontaktowe do inspektora ochrony danych: Krzysztof Małodobry, mail: iod@police.pl, tel. 91 3175776.
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji  zadań ustawowych realizowanych przez bibliotekę na podstawie ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o bibliotekach, ustawy z dnia 25 października 1991 r. o organizowaniu i prowadzeniu działalności kulturalnej oraz innych ustaw.
  4. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane zgodnie z prawem osobom fizycznym lub prawnym, jednostkom i innym podmiotom.  
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres wynikający z ustawowo wymaganego okresu utrzymania danych, w innym przypadku po ustaniu celu przetwarzania.
  6. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do swoich danych osobowych, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu, oraz prawo do przenoszenia danych w przypadkach określonych w przepisach RODO.
  7. W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie wyrażenia zgody przysługuje Pani//Panu prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  8. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
  9. Jest Pani/Pan zobowiązana/ny do podania danych osobowych, a konsekwencją niepodania danych osobowych jest brak możliwości wypełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa lub brak możliwości podjęcia czynności przez Administratora.  
  10. Pana/Pani dane nie będą przetwarzane w procesie zautomatyzowanego podejmowania decyzji ani procesie profilowania.

Informacje

Liczba wyświetleń: 12
Utworzono dnia: 02.11.2020

Historia publikacji

  • 02.11.2020 09:06, Administrator
    Edycja strony: Klauzula informacyjna - Ochrona danych osobowych
  • 02.11.2020 09:04, Administrator
    Dodanie strony: Klauzula informacyjna